tirsdag den 19. februar 2013

Oreo Cupcakes


Disse cupcakes er super nemme at lave og rigtig gode -  især hvis man kan lide Oreo's.. Og det kan jeg :) Ja faktisk kan jeg lide næsten alle slags kager.. 


Til 12 stk. skal du bruge :

12 flotte papirsforme
150 g sukker
1 økologisk æg
150 g hvedemel
1,5 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1 1/4 dl mælk
100 g smør
15 Oreo kiks

Pisk æg og sukker sammen til en luftig, lys masse. Bland mel, vanillesukker og bagepulver godt og pisk det sammen med æggesnapsen. Smøret smeltes og tilsættes lidt ad gangen indtil massen er jævn og lækker.
12 Oreo kiks skilles - så at du har al cremen på den ene halvdel og slet ingen på den anden. Den halvdel uden creme gemmes til at pynte kagerne. De resterende kiks hakkes og blandes i dejen. 

Herefter fordeles dejen i de 12 forme - her hælder jeg dejen i en frysepose og klipper et hul til dejen.

Kagerne bages i ovnen 10-15 min på 175 g C varmluft gerne med undervarme de sidste par minutter. Hold øje med dine kager, de er færdige når du kan stikke en tandstikker i kagen uden at der kommer dej med ud. Tag kagerne ud og lad dem køle helt af i bageformen før de tages ud og pyntes.

Vaniljefrosting

360 g. vaniljesukker
1 stang vanilje 
1 spsk. sukker
50 g. blødt smør
1/2 dl lun mælk (ikke for varm - kun fingervarm)

Del vaniljestangen og skrab kornene ud i sukkeret "Mette Blomsterberg style". Vaniljesukker, flormelis, smør og mælk  piskes sammen indtil masesen har en konsistens så den kan stå i en spids af sig selv.

Frosting kan smøres på med en ske elle en paletkniv, men er du i besiddelse af en sprøjtepose og en tyl - så får du et mere elegant resultat og frostingen bliver mere jævnt fordelt på kagen. Pynt med dine "tomme" Oreo kiks.Ingen kommentarer:

Send en kommentar