torsdag den 27. juni 2013

Midsommer medaljer med chokolade og hasselnødder


Opskriften på  denne kage stammer fra et Australian women's weekly blad, som jeg var så heldig at låne af min kollega. Ideen med glasur og jordbær på toppen er min egen tilføjelse til opskriften. I den originale opskrift skal der også 35 g hakkede bær i cremen, men det har jeg udeladt i min.

15-20 stk

Til kiksedelen i kagen skal du bruge:

90 g blødt smør
1/2 tsk vanillesukker 
55 g sigtet flormelis
1 æg
50 g malede/blndede hasselnødder
110 g mel
25 g kakaopulver

Pisk smør, vanille, flormelis og æg sammen i en skål indtil massen er lækker og ensartet. Rør hasselnødderne i sammen med mel og kakao. 

Del dejen i 2 lige store stykker. Udrul hver portion for sig, imellem to stykker bagepapir indtil kagen er ca. 3mm høj. De nu flade kager stilles i køleskabet i 30 min før de stikkes ud i den ønskede form.

Fyld og pynt:

90 g mørk chokolade
60 g blødt smør
110 g Nutella
flormelis og jorbær skåret i halve

Chokoladen smeltes og stilles til afkøling et par minutter før smør og Nutella røres i indtil cremen er glat og ensartet. Fyld cremen over i en spøjtepose med tylle.

Forvarm ovnen til 180 grader på almindelig ovnfunktion. Skær nu den afkølede kge ud med et udstik på ca. 4 - 5 cm, placer dem på en kold bageplade med ca. 2 cm mellemrum. Bages i ovenen i ca. 8 min og afkøles helt før halvdelen af kiksene pyntes med hvid glasur og jordbær
Den anden halvdel fyldes med chokolade cremen og låget med pynten lægges på. 

Kagerne kan med fordel opbevares i køleskabet i 30 min før servering og kan holde sig i et par dage på køl.


1 kommentar: