torsdag den 20. juni 2013

Mine kaffedåser

Jeg har længe gerne villet vise min efterhånden store samling af gamle dåser på bloggen. Men jeg synes jeg har så mange rundt omkring, at jeg ikke har kunnet se hoved eller hale i at skulle hive alle dem frem.. Men efter at have set indlægget hos frk. Toft og en indirekte blogudfordring fra femtiotalsjakten synes jeg at det er på tide..

Jeg blogger løbende om nye fund, så mange af dem har været præsenteret her på bloggen før, men aldrig i samlet flok. Min største samling er kaffedåserne (plus det løse) som til daglig står i mit gamle overskab i køkkenet. 

Min kærlighed til dåser startede med at der stod en i huset da vi overtog det. Vi brugte den til at have kaffe i mens vi gik og byggede om, mest fordi vi ikke havde andet... Men langsomt fik den selskab og hylden den stod på skulle være større og inden jeg havde set mig om, kørte jeg fra loppemarked til loppemarked for at finde cirkelkaffedåser.

Jeg elsker alle mine kaffedåser! De fleste dåser i min samlig er kommet til her inden for det seneste år, så den er vokset hurtigt:) Jeg vil næsten gå så vidt at sige at min samling er færdig, men det er jo kun lige indtil at jeg finder den næste;) 


Yderst til venstre står kronen på værket! Den gamle cirkelkaffedåse hvor cirkelpigen kigger den anden vej.. Jeg ledte længe efter denne dåse og fandt den på markedet i Herning sammen med dåsen lige til højre for. Der er skrevet et indlæg om de to dåser her


Jeg har en forkærlighed for dåser med tekst og reklame og de må meget gerne være så lokale som muligt. Slagelse kafferisteri - love it! Købt på Brørup marked for efterhånden nogle år tilbage.. kan ikke engang huske hvad jeg gav for den..

Hills bross coffee - Jeppes stolthed! Han fandt denne fine røde uåbnede dåse, stadigt indeholdende kaffe, på et marked i Fredericia til kun 100 kr. og jeg har måtte høre på hans praleri lige siden.. :) 


En anden dåse jeg synes der skiller sig lidt ud er Höeghs Lakrids. Jeg elsker den og måtte også betale godt for den. Jeg synes den er så fed!

Til venstre for den står en lille svensk dåse Favorit Gelatin, som jeg fandt ganske nyligt. Du kan læse mere om den fine også uåbnede dåse her

Mit nyeste fund er Irma Kaffedåsen, den ternede til højre for Höeghs Lakrids. En dåse som jeg også havde søgt længe dukkede lige pludselig op - helt uventet og til en god pris. Indlægget om dåsen finder du her

Jeg kunne fortsætte dette indlæg ved at gå op og finde alle mine små dåser med sygrej, men det må blive en anden gang:)

2 kommentarer:

 1. Åh, hvor er jeg misundelig!

  Jeg har præcis samme svaghed for de gamle dåser, som du har, og jeg har faktisk også nogle stykker af dem fra dine fotos, men min samling er minimal i forhold til din.

  Held og lykke med din forsatte dåsejagt. En samling som denne bliver aldrig færdig! :)

  SvarSlet
 2. Sikke mange fine kaffedåser! Jeg vidste slet ikke at priserne på cirkeldåserne lå så højt i kurs...300 kr. det er godt nok en del for en dåse, men fin er den da :)

  Tak for linket til min blog :)

  SvarSlet