søndag den 7. oktober 2012

Hjemmelavet æbleflæsk



Endnu en efterårsting som er så nem at lave og endnu en grund til at bruge de mange æbler. Æbleflæsk kan virkelig sætte kulør på en grå og blæsende efterårsdag:)

Jeg har brugt:

ca. 8-10  små æbler 
ca. 2-3 spsk. vand
1 stykke bacon på ca. 2-3 cm 
(Her snakker vi bacon man selv skærer ud)
evt.sukker

Æblerne skylles grundigt, kernehuset fjernes og de skæres i både som igen deles på midten. Du kan selvfølgelig skrælle æblerne inden, men jeg synes godt at der må være skræl på æblerne... Æblestykkerne tilsættes vand og koges i en tykbundet gryde, indtil æblerne er helt bløde og kan laves til mos/grød. Skær bacon i passende stykker ca. 1x1 cm og steg dem på panden, hæld evt. overskydende fedt fra og rør baconen sammen med æblegrøden - serveres sammen med rugbrød.

1 kommentar: