lørdag den 13. juli 2013

Melting momentsDenne her lille hapser er rimelig nem at lave og smager så dejligt. Kiksen er sød og sprød, fyldet syrligt og cremet - og så ser de så flotte ud..

Til kiksedelen skal du bruge:

 250 g blødt smør
1 tsk vanillesukker
80 g flormelis
225 g hvedemel
75 g majsmel

Smørcreme:

90 g blødt smør
129 g flormelis
1 tsk reven citronskal
1 tsk citronsaft

Smør, vanille og flormelis piskes sammen med piskeris eller køkkenmaskine. Når massen er lys og luftig tilsættes de to typer mel lidt ad gangen. Fortsæt med at røre til massen er ensartet.

Rul dejen til små kugler ca. 2 cm og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav god afstand i mellem kuglerne - ca 2,5 cm. Tryk kuglerne flade ( ca 0,5 cm) med en gaffel. Bag kagerne i ovnen ved 160 grader C i ca. 15 minutter. Lad kagerne køle af i 5 minutter på bagepladen og herefter på en bagerist.

Smørcreme :

Smør, flormelis og citronskal røres sammen med piskeris indtil konsistensen er lys og luftig. Herefter tilsættes saften fra citron og massen røres igennem igen.

Cremen fyldes i en sprøjtepose og påføres på halvdelen af kiksene. Den anden halvdel lægges på som låg.

De "u-sandwichede" kiks kan holde sig i et par uger i en lufttæt beholder. De "sandwichede" kan holde sig i køleskabet et par dage i en lufttæt beholder.


1 kommentar:

  1. De ser da bare for gode ud! Jeg elsker den slags kager, og jeg eeeeeeeelsker stort set alt med citron, så de skal vist prøves :)

    /Helle

    SvarSlet