mandag den 27. maj 2013

Hjemmelavet rabarbersaft

Jeg er så heldig at have rabarber i min have, nogle som den tidligere ejer har plantet. Desværre har jeg i mange år ikke brugt dem, men ladet mine svigerforældre høste dem til kompot. Men i år fik jeg den fantastiske ide at lave rabarbersaft.. Og det smager så skønt. Vi venter allerede på at vi kan høste rabarber igen og lave næste portion:)


For at lave denne super lækre sommerdrik skal du bruge 2 flasker  på 1 L med skruelåg eller patentprop. 1 stor gryde, en stor skål, en tragt, en si og et rent viskestykke. Nedenstående opskrift giver til ca 2 liter.

1 kg rensede rabarber skåret i stykker på ca. 2 cm.
1 1/2 l vand
4,5 dl rørsukker
saft af en citron

Rabarberne koges i vandet i ca. 15 min, undgå at røre i det, ellers bliver det grumset. Efter endt kogning sies saften fra rabarbergrøden. brug gerne en si og et viskestykke og pres så meget saft ud som muligt. Saften hældes tilbage i den rengjorte gryde. Tilsæt sukker og citron og varm saften op indtil sukkeret er oplyst. Lad saften køle lidt af før den hældes på rene flasker. Skyld eventuelt flaskerne med atamon inden saften hældes på flaske.

Opskriften er fundet her hos newyorkerbyheart.com


2 kommentarer:

  1. Stilkene er plukket, saften er kogt, Lime og sukker er blevet tilført - virkelig lækker frisk! Tak for opskriften Freya :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ej hvor godt:) super ide med lime, det skal jeg helt sikkert prøve næste gang:)

      Slet