lørdag den 5. januar 2013

Pizza med jordskokker

Jeg kan rigtig godt lide hjemmelavet pizza, men jeg synes godt at de må være enkle, nemme og lækre. Jeg har før lavet pizza med kartoffel, det var en stor succes. Denne gang har jeg prøvet med jordskokker og den er om muligt endnu bedre.


Jeg har lavet dejen selv men den færdige rul-ud-dej kan sagtens bruges.

Til dejen skal du bruge 

25 g. gær
2 dl vand
1 spsk olie
300 g. mel (ca. 5 dl)
1/2 tsk salt
Der kan blive 2 mellemstore pizzaer, en stor familie eller 6-8 madpakke pizzaer af denne portion

Varm vandet op til ca. 37 g C og rør gæren  ud i vandet og tilsæt mel, olie og salt. Ælt dejen til den er smidig og ensartet. Dejen skal nu hæve i 1 time før den kan rulles ud til pizzabunde.

Tip: Bundene er fryseegnede - læg bagepapir i mellem de ubagte bunde og pak dem godt ind. Lad dem tø op i køleskabet og lad dem hæve 15 min. på køkkenbordet.

Kilde: arla.dk

Fyld

1 halvt løg
2-3 jordskokker (afhængig af størrelsen)
150 g. oksekød
revet ost
groft salt
olie og peber
evt. organo

Skær løget i tynde skiver og jordskokker i ultra tynde skiver, brug mandolinjern eller rivejern. Løg fordeles på pizzabunden og jordskokker fordeles fint ovenpå, gerne meget tæt side om side - ikke lag på lag. Oksekødet rulles til små kugler ca 1 cm i diameter og lægges direkte ovenpå laget af jordskokker. Krydr med salt og peber og dryp med olie. Pynt med ost og oregano og bag pizzaen i ovnen 15 -25 minutter på 225 g C. Hvis du har en pizzasten - hvilket kun kan anbefales, bruger du selvfølgelig den.


2 kommentarer:

  1. Den er vildt god og smager dejligt af jordskokker:) bliver også nødt til at lave jordskokkesuppe når den bliver udgivet;)

    SvarSlet