mandag den 10. september 2012

American Apple Pie


Efteråret nærmer sig med hastige skridt og æbletræerne bugner med de smukkeste saftige æbler, der er sprængfyldt med smagen af sommer. De lokale vejboder er begyndt at sælge æbler i stor stil og jeg har været på indkøb. Det er en fornøjelse at kunne bruge og få udbytte af de ting der er lige omkring os. Det behøver ikke altid at være økologiske råvarer for at det er godt - bare det er lokalt

Til denne opskrift har jeg hentet min inspiration fra Karolines.dk og tilsat lidt gode gamle amerikanske husmorråd.
Mørdej:
275 g. Hvedemel (ca. 5 dl)
175 g. koldt smør
1/2 - 1sammenpisket æg
1 spsk koldt vand

Fyld:
6 stor syrlige æbler ca. 1 kg. Brug gerne 3 sorter f. eks. Belle de Biskoop, discovery, Guldberg og Fillipa - obs: Fillipa giver meget saft.
85 g. rørsukker (ca. 1 dl)
1 tsk. stødt kanel
saften fra en halv citron
1/2 knsp salt
2 spsk majsstivelse - Maizena

Mørdej: Hæld melet i en skål og riv det kolde smør, på den grove side af rivejernet, ned i melet - ælt det hurtigt sammen og tilsæt evt. mere smør om nødvendigt. Pas på at dejen ikke bliver for tør, så er den ikke til at arbejde med senere. Saml dejen med æg og vand. Dejen formes nu til en flad bolle og lægges tildækket i øleskabet i minimum 1 time.

Rul ca. halvdelen af dejen ud og beklæd den udvalgte tærteform på ca. 22 cm. Skær dejen af ca. 2 cm. fra kanten - så der er noget til at samle bund og låg med. Rul resten af dejen ud til et låg.

Fyld: I de fleste opskrifter står der at man skal skrælle æblerne, men jeg synes nu godt at æblerne må beholde skrællen på, men det er en smags sag - Helt amerikansk er det nok ikke...

Æblerne halveres og befries for kernehus, skæres i skiver og fyldes i god stor skål. Bland nu rørsukker, kanel, citronsaft, salt og Maizena og vend æblerne godt! Hæld fyldet i formen og læg låget på og pres dejen godt sammen i kanten, gerne i smukke bølger. Pensl med koldt vand eller resten af dit æg og drys med sukker.

Bages ved 200 grader c. i ca. 45 min
Server gerne pien mens den stadig er lun med iskold flødeskum eller vanilleis på toppen - The american way..

Velbekomme:)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar