torsdag den 7. juni 2012

White Chicks


Sidste år fik vi 3 hvide dværghøns; Donna, Wilma og Magda. Vi aner ikke hvem der er hvem, men søde er de. Vi lukker dem ud i haven hver morgen, og hvis vi i weekenderne sover lidt længe kan vi høre dem brokke sig højlydt. De er vilde med at gå og skrabe rundt i buske, bede og kompost. De har deres faste puttepladser under havebænken og inde i nøddebusken. De er meget flittige til at lægge æg og æggene smager så fantastisk. Det gode ved dværghøns er at de lægger små æg, men blommen er næsten lige så stor som i et almindeligt hønseæg. Mmmhhh... 

Vi har ingen hane.. vi bor ret tæt på naboer og gider faktisk ikke selv at høre på det. Uden hane ingen æg med kyllinger i, det er til at have mad at gøre..Det er meget nemt at holde høns og de er super hyggelige. Det kræver dog enten at de har en stor gård at gå rundt i, ellers skal man som vi når de går frit i haven, huske at lukke for dem hver aften. Med lidt halm, korn, vand og lidt køkkenaffald får man nogle meget tilfredse høns.


Katten og hønsene kan fint enes, oftes driller hun dem ved at ligge på lur og løbe efter dem så de bliver forskrækkede og basker med vingerne. Det bliver katten forskrækket over og så løber hun den anden vej..

Vi er meget glade for at have høns, det er skønt med lidt liv i haven. De er meget nemme at passe og vi elsker vores blødkogte æg om søndagen.
2 kommentarer:

  1. uhhh jeg er så missundelig jeg vil også ha høns og en skønne dag skal det nok lykkedes......

    SvarSlet