mandag den 18. juni 2012

Strawberry Cheesecake Ice Cream

Når det er sommer skal der laves is....

Hjemme hos os er vi rigtig gode til at spise is, jordbærsyltetøj, kager og ostemadder. Så intet er vel mere nærliggende end at kaste sig ud en strawberry cheesecake ice cream.... Hvilken himmelske fryd - en blanding af cremet og silkeblød jordbæris i perfekt symfoni med den bløde marcarpone og syrligt-søde jordbærstykker toppet med blød-sprøde kiksestykker... 

Jeg har set meget frem til at dele denne opskrift, da jeg synes at denne is virkelig må være en af, om end ikke gudernes så englenes opfindelse...


Jeg har været så heldig at finde denne opskrift på madmedhjertet.dk. Jeg må sige at jeg havde mine betænkeligheder ved at kaste mig ud i at lave denne is, men den er virkelig nem.. Ejer man en ismaskine og kan man skaffe en dåse kondenseret mælk og en bøtte mascarpone er det virkelig ingen kunst at lave den, bare følg opskriften herunder - rigtig god fornøjelse..

Strawberry Cheesecake Ice Cream 


1 liter

450 g jordbær (Købt hos lokale jorbærplukkerbod)
1 1/2 dl piskefløde 
1 dl mælk
1 ds. kondenseret mælk 397 g (Fandt jeg i Føtex til 20.-) 
køb gerne en ekstra dåse, man kan let blive afhængig af denne skønne is...
125 g. mascarpone (Fakta 24,95)
kornene fra 1 vanillestang (fordeles gerne med lidt sukker)
1 knsp. fint salt
55 g. Digestive (knuste)

Rens jordbærene og blend 350 g til pure tilsat den kondenserede mælk. Herefter blendes  mælk, fløde, mascarpone og salt sammen med. 
De resterende 100 g. jordbær skæres i små fine tern. 
Massen indfryses på ismaskinen (ca. 30 min) til den er næsten færdig og jordbærternene vendes i. Lad ismaskinen køre videre i 5 min. Hæld halvdelen af isen i den ønskede beholder og hæld den knuste kiks over og fyld op med det sidste is. Rør det hele hurtigt igennem med en ske og sæt isen i fryseren i 1 time.

2 kommentarer:

  1. nu skal jeg vist snart ha den is maskine til min Kitchen Aid det ser bare for lækkert ud........

    SvarSlet
  2. Nøj den lyder lækker må da også eje den ismaskine til min kitchen aid kan da godt se det bliver lidt svært at leve uden:-)

    SvarSlet