tirsdag den 10. juli 2012

Homemade - Chokoladeis med hæksehyl

 Inspireret af Toms og Jeppe.


Jeppe fik den gode ide at kombinere chokoladeis og hæksehyl, så det skulle prøves. Jeg har egentlig bare lavet en chokoladeis og tilsat hæksehyl.. Jeg elsker at eksperimentere med kager og desserter og lave mine egne variationer. Is er bare rigtig nem at eksperimentere med - det kan næsten ikke gå galt;)
Det er en rigtig god chokoladeis. Hvis du ikke kan lide hæksehyl, kan disse selvfølgelig undlades eller erstattes af andet.

Opskrift til 0,5 l. 
60 g. mørk chokolade (86%)
1/2 dl kakaopulver
3 dl mælk
2 past. æg
2 dl sukker 
2 dl piskefløde
1 tsk vanillesukker
1/2 - 1 pose hæksehyl

Smelt chokoladen over vandbad. Pisk kakaopulveret i lidt efter lidt, til det er en jævn og lækker chokoladesauce. Hæld chokoladen over i en gryde og pisk mælken i lidt ad gangen, mens det hele varmes forsigtigt op il det eren jævn varm kakao. Tag gryden af varmen og lad det køle helt af.
Pisk æggene luftige og tilsæt sukker lidt ad gangen til det er opløst. Hæld fløde og vanillesukker og bland det godt. Tilsæt den kolde kakao og indfrys isen på ismaskinen i ca. 30- 45 min. 
skær heksehylene i små stykker. Obs: laver du dem for store bliver de rigtig kolde og hårde at tykke i. Hellere mange små stykker end få store.

Hæld isen i den ønskede beholder og rør hæksehylene i og frys isen i et par timer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar