lørdag den 9. november 2013

Sønderjysk kringle


Jeg elsker kringle! Det der søde snask der bliver omfavnet af sødt, blødt brød... mmh..  Det er lige noget for mig:) Denne opskrift har jeg fundet i et hæfte fra Familie Journalen der handler om sønderjysk kaffebord og alt hvad der dertil hører.. 

til dejen skal du bruge følgende:

25 g gær
1dl mælk
1 æg
2 spsk. sukker
200 g smør
300 g mel

fyld:
100 g smør
75 g sukker
1 tsk. kanel
65 g marcipan

Derudover 1 æg til pensling, 2 spsk. mandelsplitter eller hakkede mandler og 2 spsk perlesukker

Gæren røres ud i den opvarmede mælk, æg og sukker røres i. Smørret hakkes i melet og mælkeblandingen tilsættes og dejen samles. Dejen rulles ud mellem 2 stykker bagepapir drysset med mel. Når du har en firkant på 20 x 30 cm fjernes det øverste stykke bagepapir. smør, sukker og kanel røres godt sammen og smøres på dejen. Riv marcipanen og fordel den i en stribe på langs ad dejen. Dejens ender foldes og de to langsider foldes ind over marcipanen. Lad kagen hæve i 20 minutter på en plade med bagepapir(brug det den allerede ligger på). Pensl med æg, drys med mandler og perlesukker og bag kringlen ved 200 grader i 20 minutter.



1 kommentar: