tirsdag den 20. august 2013

Brombærtærte med Crumble



Det er nu at der skal høstes brombær. Her hjemme plukker jeg næsten dagligt fra vores store brombærbusk. Indtil videre har jeg plukket 1,5 kg og der er mange endnu... Heldigvis findes der en masse skønne opskrifter med brombær. Opskriften til denne søde og sprøde tærte er fundet her, men herunder kan du læse min erfaringer med opskriften.

Mandeltærtebund:

100 g mandler*
25-50 g hvid chokolade*
50 g rørsukker
150 g hvedemel
100 g smør
1-2 æg*

Mandlerne hakkes fint, eller blendes og blandes med sukker og mel. Smørret skæres i små stykker og  æltes i blandingen. Til sidst tilsættes æg og den lidt klistrede dej fordeles i en tærteform på ca. 25 cm. Tærtebunden stilles på køl indtil den skal bruges.

Crumble:

50 g hvedemel
75 g havregryn
75 g rørsukker 
75 g blødt smør
25 g revet marcipan* 

Bland alle ingredienserne sammen og ælt dejen i hånden til du har en kugle. Kuglen kan med fordel lægges i køleskabet 1 times tid. 

Fyld:

300 g friske brombær
2 spsk havregryn

Havregrynene drysses over bunden og brombærene fordeles. Pas på ikke at få unødig væske med fra dine bær. Herefter smuldres crumblen henover bærene og kagen bages i ovnen. Først ved 200 grader i 15 min og herefter 15-20 minutter ved 180 grader.

Server tærten lun med cremefraiche - hvis der mod forventning skulle være noget tilbage, kan den også sagtens spises dagen efter:)

*Mandlerne kan smuttes inden brug, jeg brugte dem hele.
*Hvid chokolade er ikke en del af den originale opskrift og kan undlades
*I den originale opskrift stod der 1 æg, men jeg syntes ikke at min dej var fugtig nok, så jeg brugte 2
*Marcipanen er heller en del af den originale opskrift, det er mit eget pift og kan undlades..

2 kommentarer:

  1. Gud hvor dejlig en opskrift du har lavet ;( Tusind tak..

    SvarSlet
  2. Nå glemte lige at spørge om den kan fryses ?

    SvarSlet