Jeg har lavet en af mine personlige julesmåkage favoritter - Vaniljekranse.
Opskriften er fra dette års Dr. Oetker gemmehæfte fra Fakta.
For at lave 90-100 stk. skal du bruge:
500 g hvedemel
375 g koldt smør i tern
2 tsk Dr. Oetker Madagascar Vanilje-Twister eller 2 Vanilje stænger
350 g sukker
100 g hakkede mandler (smuttede)
50 g mandelmel
1 stort æg
2 æggeblommer
Kom sigtet mel i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Tilsæt Vaniljestænger eller Vanilje-twister. Bruges vaniljestænger flækkes skallen, kornene skrabes ud, skallen hakkes fint og det hle tilsættes mel blandingen.
Rør de øvrige ingredienser i blandingen og ælt til dejen er ensartet. Dejen dækkes med film og stilles i køleskabet i mindst 12 timer.
Tænd ovnen på 190 grader C
Form vaniljekransene ved f. eks at bruge en kødhakker. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag vaniljekransene i 8-10 minutter til de er gyldenbrune.
Afkøl kransene og opbevar dem i en tætlukket kagedåse.
For at lave 90-100 stk. skal du bruge:
500 g hvedemel
375 g koldt smør i tern
2 tsk Dr. Oetker Madagascar Vanilje-Twister eller 2 Vanilje stænger
350 g sukker
100 g hakkede mandler (smuttede)
50 g mandelmel
1 stort æg
2 æggeblommer
Kom sigtet mel i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Tilsæt Vaniljestænger eller Vanilje-twister. Bruges vaniljestænger flækkes skallen, kornene skrabes ud, skallen hakkes fint og det hle tilsættes mel blandingen.
Rør de øvrige ingredienser i blandingen og ælt til dejen er ensartet. Dejen dækkes med film og stilles i køleskabet i mindst 12 timer.
Tænd ovnen på 190 grader C
Form vaniljekransene ved f. eks at bruge en kødhakker. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag vaniljekransene i 8-10 minutter til de er gyldenbrune.
Afkøl kransene og opbevar dem i en tætlukket kagedåse.
vanilje krans er en af mine ynglings småkager har bare aldrig givet mig i kast med dem.....
SvarSletDe er altså rigtig hyggelige at lave! Sjovere end brunkager fordi de smager så meget bedre:)!
Slet