Opskriften giver ca 100-120 stk.
Du skal bruge:
1½ tsk potaske
½ dl vand
250 g smør
200 g sirup
200 g sukker
1 pose (50 g) smuttede hakkede mandler
1 bæger (100g) sukat eller appelsinskal
1 pose Dr. Oetker Brunkagekrydderi
500 g hvedemel
Du skal:
Opløse potasken i vandet. Smør, sirup og sukker koges op og den opløste potaske røres i. Lad massen køle af til den er lunken. Mandler, sukat/appelsinskal blandes med sigtet brunkagekrydderi og hvedemel. Sukkermassen røres i og dejen æltes til den er ensartet og smidig.
Dejen trilles til tykke stænger på ca. 4 cm, herefter skal dejen hvile i køleskabet i mindst 12 timer.
Når de 12 timer eller mere er gået:
Tænd ovnen på 160 grader C varmluft
Skær de kolde brunkagestænger i tynde skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir - Bages i 8-10 minutter.
Brunkagerne afkøles og opbevares i en lufttæt beholder. Vær opmærksom på at hvis dine brunkager ikke er færdigbagte og kan "spille" på bordet, kan de gøre de evt. færdigbagte kager i dåsen bløde og ikke særlig brunkageagtige...
Mums! Det lyder næsten som vores familieopskrift og de hitter hver gang!
SvarSlet