Jeg elsker burger og det er nem aftensmad, men jeg hader de der hvide boller man køber i dyre domme. Jeg har derfor fundet denne forholdsvis hurtige opskrift og fået de lækreste luftige, bløde boller. Der bude kan bruges til almindelig burger, bøfsandwich eller kyllingeburger..
8-10 stk.
50 g gær
8-10 stk.
50 g gær
3 dl lunkent vand
400 g hvedemel
50 g grahamsmel
1 tsk sukker
1 knsp salt
1 spsk. olie
evt. æg og sesamfrø til pyntning
Udrør gæren i vandet og tilsæt mel, olie, sukker og salt. Ælt dejen godt og lad den hæve i 30 min.
rul dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 8-10 lige store stykker. Stykkerne formes til boller og bages i ovnen på 200 grader i ca. 15-20 min.
Du kan evt. halvere mængden af gær og fordoble hævetiden.
evt. æg og sesamfrø til pyntning
Udrør gæren i vandet og tilsæt mel, olie, sukker og salt. Ælt dejen godt og lad den hæve i 30 min.
rul dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 8-10 lige store stykker. Stykkerne formes til boller og bages i ovnen på 200 grader i ca. 15-20 min.
Du kan evt. halvere mængden af gær og fordoble hævetiden.
Oh how yummy! Can I invite myself for dinner? :) xo
SvarSlet