fredag den 1. marts 2013

Banan cupcakes med chokoladefrosting


Jeg elsker banankage og de her cupcakes er bare så lækre. Det er helt klart hjemmets favorit cupcake.. For at lave cupcakes kræver det som minimum at du har en cupcakeform - jeg foretrækker dem i teflon. 

For at lave 12 stk. skal du bruge:

12 flotte papirsforme
150 g. sukker
1 økologisk æg
150 g. mel
1 1/2 tsk vanillesukker
1 tsk. bagepulver
1 1/4 dl. mælk
1 most banan (godt moden)
100 g. smør
1/2 dl. hakkede hasselnødder
1/2 dl. hakket chokolade

Pisk æg og sukker sammen til en luftig, lys masse. Bland mel, vanillesukker og bagepulver godt og pisk det sammen med æggesnapsen, bananen og mælken. Smøret smeltes og tilsættes lidt ad gangen indtil massen er jævn og lækker. 

Herefter fordeles dejen i de 12 forme - her hælder jeg dejen i en frysepose og klipper et hul til dejen.

Kagerne bages i ovnen 10-15 min på 175 g C varmluft gerne med undervarme de sidstepar minutter. Hold øje med dine kager, de er færdige når du kan stikke en tandstikker i kagen uden at der kommer dej med ud. Tag kagerne ud og lad dem køle helt af i bageformen før de tages ud og pyntes.

Chokoladefrosting:

270 g flormelis
1,5 tsk vaniljesukker
0,75 dl. kakaomælkspulver (Nesquik)
 0,5 dl kakao
50 g. blødt smør
0,5 dl. fingerlun mælk

Bland alle ingredienserne i en skål og pisk det sammen til en luftig creme. Når frostingen kan stå af sig selv - er den klar til brug.


DIY : Pynteflag:

12 tandstikker, limstift og
et stykke dekorationspapir eller gavepapir efter eget valg.

Klip papiret ud i passende strimler og lim dem sammen om tandstikken - sørg for at dække spidsen med papir. Når limen er tør klippes flagene i den ønskede facon.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar