Sommeren er kommet på glas!
Det er simpelthen så nemt at sylte, at jeg tror vi holder helt op med at købe det dyre ulækre industri syltetøj og marmelade.. Normalt kan jeg ikke lide når der er hele bær i syltetøj, men når man selv har lavet det af friske råvarer, ryger de hele bær fint ned:)
For at lave 4 -5 små glas jordbær-rabarber marmelade, skal du bruge:
500 g jordbær
500 g rabarber
750 g syltesukker
Atamon
Jordbær skylles og renses for den grønne top, store bær deles evt. Rabarber skylles og skæres i stykker på ca. 1 cm. Jordbær og rabarber hældes i en gryde og sættes i kog. Syltesukker tilsættes og marmeladen koger igennem i ca. 10 minutter indtil bær og rabarber er gennemkogte. Skum af og dæmp for varmen, blend gerne massen med en stavblender hvis du gerne vil undgå klumper.
Den varme marmelade hældes på rene atamonskyllede glas. Luk glassene mens marmeladen er varm. Opbevar marmeladen mørkt og køligt.
Mere syltning her - brombærsyltetøj
Atamon
Jordbær skylles og renses for den grønne top, store bær deles evt. Rabarber skylles og skæres i stykker på ca. 1 cm. Jordbær og rabarber hældes i en gryde og sættes i kog. Syltesukker tilsættes og marmeladen koger igennem i ca. 10 minutter indtil bær og rabarber er gennemkogte. Skum af og dæmp for varmen, blend gerne massen med en stavblender hvis du gerne vil undgå klumper.
Den varme marmelade hældes på rene atamonskyllede glas. Luk glassene mens marmeladen er varm. Opbevar marmeladen mørkt og køligt.
Mere syltning her - brombærsyltetøj
Ja... det er jo simpelthen så nemt, at det ville være dumt, ikke at gøre det.
SvarSletI øvrigt... hjemmelavet smager nu altid bedst :-D
Det har du helt ret i, jeg kunne ikke sige det bedre selv:)
Slet