Æbler, æbler og atter æbler. Jeg elsker at man kan lave så meget forskelligt med disse skønne frugter som næsten er at finde i hver 2. fynske have. De hænger bare der og venter på efterårs aftenerne hvor de kan gøre glæde i de mørke stuer:) Æblekage er super nemt og lækkert.
5 store madæbler - f. eks Belle de Biskoop
2 spsk vand
sukker
æblekagerasp evt. tilsat ekstra makroner
min. 1/4 l piskefløde
Skræl æblerne og fjern kernehuset. Igen synes jeg godt at man kan lade skrællen være på hvis man er til det. Det giver lidt bid i grøden. Skær æblerne i både og del dem på midten. Æbler og vand kommes i en gryde og koges til grød under låg. Smag til med sukker - pas på den ikke bliver for sød. Lad æblegrøden køle af før den fordeles i ønskede serverings skål, potions skåle eller høje glas. Fløden piskes til skum og raspen fordeles på grøden og flødeskummet fordeles på toppen.
Evt. lav flere lag med skiftevis grød og rasp. Kagen kan holde sig i køleskabet og kan derfor laves i god tid.
det ser lækkert ud
SvarSlet